marți, 12 iulie 2016

Proiect de lege pentru raspunderea magistratilor

Magistratii care comit abuzuri,vor plati din propriul buzunar,Nu mai platim noi.Aceasta lege trebuia fauta inca din 1990,dar prourorii si judecatorii au fost priviliegiati,li s-au dat salarii foarte mari nesimtite,iar pensiile sunt si ele nesimtite.
Magistratii nu dau doi bani pe problemele societatii,unii fura pentru ca altfel mor de foame....si ii baga dupa gratii.Am ajuns sa avem si 3 detinuti intr-un pat.
Dupa mine 15000 de detinuti nu au ce sa caute dupa gratii,au fost aruncati acolo de niste descreierati.
Magistratii care comit abuzuri sa fie exclusi din magistratura.Mi s-ar parea normal ca magistratul care a bagat dupa gratii un om nevinovat sa fie si el aruncat dupa gratii...macar 1/3 din pedeapsa data celui nevinovat.
S-a facut si o petitie:
 
"Am propus modificarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, care prevede ca magistratul care isi indeplineste atributiile cu rea-credinta, grava neglijenta sau nu respecta deciziile CCR sa fie exclus din magistratura.
De asemenea, conform proiectului, toate actele incheiate de cei gasiti vinovati (ulterior savarsirii uneia dintre aceste abateri) vor fi nule de drept si vor fi obligati sa restituie toate drepturile salariale incasate ulterior savarsirii abaterilor.



Este important sa intelegem ca puterea judecatoreasca nu este subminata de cei care iau atitudine impotriva abuzurilor si care exprima public aceasta indignare, ci de cei care, din interiorul justitiei, calca in picioare libertatea cetatenilor. Astfel de persoane nu trebuie sa faca parte din sistemul de justitie. Judecatorii sau procurorii din cauza carora oameni nevinovati fac inchisoare, trebuie sa fie pedepsiti intocmai ca pentru savarsirea infractiunii de privare de libertate.
Asa cum va imaginati, magistratii vinovati care nu au raspuns pentru abuzurile lor timp de 25 de ani, nu vor dori sa raspunda nici de acum incolo, prin urmare vor face tot ce le sta in putinta pentru ca acest proiect sa nu devina lege.



Acest proiect va fi aprobat daca noi vom exprima public dorinta ca cei vinovati sa raspunda asa cum raspund toti cetatenii tarii."

PS: Pentru cine doreste sa voteze aceasta petitie:
http://www.petitieonline.com/magistratii_trebuie_sa_fie_exclusi_pentru_abuzuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu